LeidenLive.tv

Voor Leidenaars, door Leidenaars. | NIEUWS | FOTO’S | VIDEO’S | LIVESTREAM |

Tropisch DBBR finaleweekend staat voor de deur

Het beste wat de DBBR (Dartsbond Bollenstreek Rijnland) in huis heeft komt dit weekend in actie bij de Leidse Dart Vereniging. Een hels karwei gaat dit worden voor zowel de wedstrijdleiding als de spelers want de temperaturen liegen er dit weekend niet om.

Vrijdag 26 mei – DBBR Beker ”Final Four”
Als het buiten nog een graadje of 24 is gaan de pijl los in de LDV, The Specials uit Nieuw Vennep, Downstairs uit Katwijk, Square Point uit Lisse en Ramses Sjaffies uit Roelofarendsveen gaan de strijd met elkaar aan wie zich de beste bekerploeg van onze regio mag noemen en 11 juni mag strijden om de Nederlandse titel in Nijkerk. Als we naar de statistieken kijken dan komen zowel Downstairs en The Specials er eigenlijk niet aan te pas, maar goed niks is verraderlijker dan het sport/spelletje darts en vorig jaar wist Dartshop Leiden ook vriend en vijand te verrassen door de DBBR beker te winnen. De wedstrijden staan morgen onder leiding van ”Good Old” Wim Huka en we starten rond de klok van 20:00 uur.

Zaterdag 27 mei – 4e en 3e divisie algeheel kampioenschap 
Als de temperaturen op zaterdag bijna oplopen tot 30 graden gaat er toch in de LDV gewoon gestreden worden om de algemene 4e en 3e divisie titel. In de 4e divisie gaat de strijd tussen Pijltje erin Zuidhoek instal uit Sassenheim, KDV1 uit Katwijk, Nobulls, Katwijk en Mad House Tonight uit Alphen a/d Rijn als we de teams zo bekijken is het team Mad House Tonight toch wel de favoriet, dit team met voormalig 1e divisie speler Wijnand Kool zou dit klusje dus moeten kunnen klaren.

In de 3e divisie gaat de strijd tussen Pannewit uit Nieuw Vennep,  De Kattukse Dartvogels uit Katwijk en The Yellow Bulls uit Alphen a/d Rijn. Bij Pannewit speelt o.a. voormalig eredivisie speler Patrick Vonk maar of dit genoeg is? De Kattukse Dartvogels werden eenvoudig kampioen in hun divisie en The Yellow Bulls zijn nu al voor het 2e jaar op rij kampioen en werden vorig jaar nog knap 3e op het Nederlands kampioenschap in de 4e divisie.

Zondag 28 mei – 1e en 2e divisie algeheel kampioenschap & Promotie/Degradatie Ere/1e 
Voor zondag zijn de temperaturen weer iets gunstiger om te darten en dan is het tijd voor het algeheel kampioenschap in de 2e divisie en dat kan er wel ééntje worden hoor, vier teams die mogelijk aan elkaar gewaagd zijn met Meerkoet Titanten uit Lisserbroek, Enjoy uit Noordwijerkhout, Fire Fire uit Leiden en Tante Jans uit Leiden. In alle teams wel minimaal één oud eredivisie speler. De Meerkoet Titanten hebben o.a. Ben Blokhuizen. Bij Enjoy o.a. Wouter van Ommeren, bij FireFire o.a. Max de Jong en bij Tante Jans Remco Wiersma. Dit zou wel is een hele leuke strijd kunnen worden al verwacht ik uiteindelijk wel dat FireFire als winnaar uit de bus zal komen.

Dan hebben we ook nog het gevecht om de 1e divisie titel. O.B. United en Sakkiemoto’s gaan bepalen wie er uiteindelijk naar Nijkerk mag om te strijden om de Nederlandse titel. Bij Sakkiemoto’s ontbreekt Patrick van Iterson en dus is de vraag hoe ze dit gaan opvangen tegen de stugge ”boeren” uit Roelofarendsveen die eigenlijk al jaren in de top van de 1e divisie meedraaien. Ik verwacht in deze wedstrijd een Close Call, al heeft Sakkiemoto’s met Ronald Boot wel een hele sterke troef in handen.

En dan nog de promotie/degradatie voor Ere/1e divisie.  Vanuit de eredivisie krijgen we Hogewoerdse Boys en The Hunters in de race om een eredivisie plaats maar dan moeten ze wel afrekenen met DC Decima en Wels Angels uit de 1e divisisie. De Hogewoerdse Boys heeft met Danny v/d Kooy een sterke troef in handen, en als je dan ook nog de ervaren manen als Marco Rosenboom, Bo de Roode, Perkash Kalicharan, Frank Klein en Guido Niesing erbij zet, ja dan is het bijna al raar dat ze promotie/degradatie moeten spelen, maar goed voor ons de grote favoriet en dan zullen Wels Angels, DC Decima en The Hunters moeten strijden wie er als 2e een ticket pakket voor de eredivisie seizoen 2017/2018 en tussen die drie teams zal waarschijnlijk niet heel veel verschil zitten en gaat het dus een dubbeltje op ze kant worden.

Vanaf de Zijlijn doet zowel, vrijdag, zaterdag als zondag verslag vanuit de Leidse Dart Vereniging.

 

LeidenLive.tv © 2018