LeidenLive.tv

Voor Leidenaars, door Leidenaars. | NIEUWS | FOTO’S | VIDEO’S | LIVESTREAM |

Schaatsen voor ‘Spieren voor Spieren’

Op zondag 17 december wordt in de Schaatshal Leiden voor de achtste maal de ‘1000 Rondjes van Leiden’ geschaatst, qua afstand een alternatieve Elfstedentocht. De loodzware beproeving van minimaal 8.000 keer ‘pootje-over’, trekt deelnemers uit de hele omgeving die de 200 kilometer alleen of in teamverband afleggen. Doel daarbij is om zoveel mogelijk geld bijeen te schaatsen voor een goed doel.

Dit jaar hebben we gekozen voor ‘Spieren voor Spieren’.

Kinderen moeten onbezorgd kunnen rennen, fietsen, spelen en sporten! Voor zo’n 20.000 kinderen in Nederland is dit niet vanzelfsprekend. Zij hebben een spierziekte. Soms erfelijk, soms niet. Er zijn veel verschillende spierziekten, maar in alle gevallen beperkt het hen in alles wat ze willen en kunnen.
Sommige kinderen hebben al van jongs af aan niet de spierkracht om zelfstandig te kunnen bewegen en zijn in veel afhankelijk van anderen en van hulpmiddelen. Bij andere kinderen wordt pas later een spierziekte ontdekt en gaan zij van veel bewegen en sporten naar een situatie waarin dit alsmaar moeilijker wordt, ze steeds meer moeten opgeven en zich telkens opnieuw moeten aanpassen aan nieuwe beperkingen.
Spieren voor Spieren wil hier verandering in brengen door structureel onderzoekprojecten te financieren die erop gericht zijn om spierziekten bij kinderen de wereld uit te helpen. Tegelijkertijd streven wij ernaar om de kwaliteit van leven van deze kinderen te verbeteren.

Deelname is mogelijk voor individuele rijders en estafetterijders. De bikkels, die individueel de 1000 rondjes rijden starten om 6.30 uur. Je kunt dit jaar kiezen uit 333, 666 of 999 rondjes met als afsluiting een ereronde. Voor de snelste individuele deelnemer staat een fraaie beker klaar en natuurlijk eeuwige roem. Vanaf 10.30 uur is de binnenbaan open voor het schaatspubliek; uiteraard is de opbrengst van de toegangskaartjes ook voor het goede doel.

Er is een massageteam aanwezig waar ook niet-schaatsers tegen een kleine vergoeding voor het goede doel een stoelmassage kunnen krijgen. Dit jaar houden we een fotowedstrijd: wie maakt de foto, die het beste uitdrukt dat we over 3 jaar op een 333 meter baan rijden? Voor de winnaar van de fotowedstrijd ligt een mooie prijs klaar. En uiteraard is er een koek- en zopie tent, waarbij er voor elke kop erwtensoep 1 euro naar het goede doel gaat. Het geheel wordt opgeluisterd door een dweilorkest.

De bijdrage/sponsoring is vrij, maar we rekenen op maximale support van de deelnemers. De organisatie hoopt ook dit jaar de dag weer te kunnen afsluiten met een flinke cheque voor de Stichting ‘Spieren voor Spieren’.

Klik hier voor meer informatie over deelname

Nadere informatie is verkrijgbaar bij de secretaris van de Schaatshal Willem van Vliet, bereikbaar onder 0611092224 of secretaris@schaatshalleiden.nl

LeidenLive.tv © 2018