LeidenLive.tv

Voor Leidenaars, door Leidenaars. | NIEUWS | FOTO’S | VIDEO’S | LIVESTREAM |

NK Indoor Junioren 10-11 februari

Een flinke groep junioren van Leiden Atletiek komt op 10 en 11 februari in actie bij de Nederlandse indoorkampioenschappen in Apeldoorn. In het fraaie Omnisport zullen zij uitkomen in de categorieën A- en B-junioren. B-junioren zijn 16-17 jaar oud, A-junioren 18-19 jaar. Een aantal van de Leidse deelnemers heeft kansen op een finaleplaats en mogelijk een medaille.  Bij de meisjes B-junioren staat Amina Maatoug 3e op de inschrijflijst op de 800 meter. Die kan dus gaan strijden om een medaille. Lara Weghorst zal maar liefst op drie onderdelen uitkomen: de 60 meter met en zonder horden en het verspringen. Bij de A-juniores is Janneke Lemmerzaal medaillekandidate op de 60 meter horden. Met haar persoonlijk record van 8.89 seconde staat ze tweede op de deelnemerslijst.

Bij de jongens junioren ook een aantal kanshebbers op een finaleplaats. B-junior Marnix van der Burg staat met zijn clubrecord van 23.07 als 5e genoteerd op de 200 meter. Bij de A-junioren moet Milo Zech Wallebroek met de 7e tijd kans maken op een finale op de 60 meter. Thijs Houbiers staat ingeschreven op zowel de 800 als de 1500 meter. Op die laatste afstand lijken zijn kansen op een hoge klassering het grootst. Joshua Wegman heeft al eerder medailles gewonnen op een juniorenkampioenschap. Bij het hinkstapspringen staat hij als 4e op de inschrijflijst.

NK Indoor Senioren 17-18 februari
Een week later treden 14 atleten aan bij de titelstrijd van de senioren, eveneens in Apeldoorn. Van de Leidse afvaardiging maakt Veerle Bakker de grootste kans op een medaille op de 3000 meter. Een week na de juniorenstrijd zal Janneke Lemmerzaal andermaal op de 60 meter horden uitkomen. Royce Zaadnoordijk, Thieme Schmidt en Mathijs Dirks zullen op de 400 meter de keiharde strijd aan gaan voor een plaats in de finale. Op basis van zijn huidige vorm lijkt Jamiro Elabeidi daar kans op te maken op de 60 meter sprint. Afgelopen zaterdag verbeterde hij zich op zijn 22ste verjaardag tot 6.81. Daarmee staat hij op de ranglijst van deze winter 4e voor gerenommeerde namen als Patrick van Luijk en Churandy Martina!

LeidenLive.tv © 2018