LeidenLive.tv

Voor Leidenaars, door Leidenaars. | NIEUWS | FOTO’S | VIDEO’S | LIVESTREAM |

DBBR FINALEWEEKEND 2016/2017 – De kampioenen zijn gehuldigd.

Het DBBR finaleweekend zit erop, en het werd toch wel het weekend van de verrassingen. Zo wisten favorieten als FireFire en Madhouse Tonight niet de algehele divisie titel op hun naam te schrijven.

Maar we beginnen even met de FINAL FOUR van de DBBR beker die werden als eerste gespeeld op de vrijdagavond. Het waren de Rames Sjaffies uit Roelofarendsveen die de dubbel wisten te pakken bij de Darts Bond Bollenstreek Rijnland. Ze waren in de halve finales met 4-2 te sterk voor de nummer twee uit de eredivisie Square Point en wat later op de avond waren ze in de finale ook met 4-1 te sterk voor Downstairs uit Katwijk.

Op zondag 11 juni gaat Rames Sjafies in Nijkerk strijden om de Nederlandse bekertitel, een titel die ze een paar jaar geleden ook al een keer op hun naam wisten te schrijven.

Uitslagen DBBR Beker ”FINAL FOUR”
Halve finales 

Square Point – Ramses Sjaffies 2-4
The Specials – Downstairs 1-4

Finale 
Ramses Sjaffies – Downstairs 4-1

De foto’s van vrijdag zijn hier te vinden.


 

Zaterdag 27 mei 

Niet Madhouse Tonight maar Pijltje erin ging er met de titel vandoor in de 4e divisie, zij wisten zowel van KDV als NoBulls te winnen en dat bleek uiteindelijk voldoende om de titel voor zich op te eisen. In de 3e divisie een knappe prestatie van promovendus Yellow Bulls, wisten ze vorig jaar nog knap 3e te worden op het Landelijke Kampioenschap in de 4e divisie, op zaterdag 24 juni mogen ze zich in Nijkerk melde voor de landelijke strijd om de 3e divisie.

UITSLAGEN
3e divisie (3 wedstrijden)
Katwijkse Dart Vogels – Pannewit 3-4
Pannewit – Yellow Bulls 2-5
Katwijkse Dart Vogels – Yellow Bulls 3-4

Yellow Bulls algeheel kampioen 3e divisie.

4e divisie (6 wedstrijden)
Pijltje erin – KDV 6-1
NoBulls – Madhouse 6-1
Pijltje erin – Madhouse 2-5
KDV – NoBulls 5-2
Pijltje erin – NoBulls 4-3
KDV – Madhouse nvb

Pijltje erin algeheel kampioen 4e divisie.

De foto’s van zaterdag zijn hier te vinden.


 

Zondag 28 mei

De zondag is toch wel de dag van de verrassingen geworden, in de 2e divisie was FireFire met o.a. Max de Jong toch wel licht de favoriet om de eindzege te pakken, ze waren afhankelijk ook goed op weg met winst op Meerkoet Titanten, ook Enjoy uit Noordwijkerhout wist te winnen van Meerkoet titanen. Vervolgens wist het geslepen Enjoy een 3-1 voorsprong te pakken tegen de ”jonkies” maar die bleken toch wel over veerkracht te beschikken en vochten zich knap terug naar 3-3. In de beslissende teamgame was het uiteindelijk John de Winter die de beslissende dubbele bull gooide en dus ook de titel hiermee veilig stelde voor Enjoy.

Enjoy mag zich ook op zaterdag 24 juni melde in Nijkerk voor de strijd om de Nederlandse titel.

In de 1e divisie had Sakkiemoto’s de kampioen van 1B het toch wel zwaar met O.B. United de kampioen van 1A, ze kwamen op een 3-1 achterstand maar wisten twee koppels en de teamgame te winnen waardoor ze alsnog de 1e wedstrijd met 4-3 wisten te winnen, vervolgens wisten ze 2e wedstrijd eenvoudig te winnen 4-0, en was de algeheel titel in de 1e divisie een feit.

Op zondag 2 juli strijden de Sakkiemoto’s in Nijkerk om de Nederlandse titel in de 1e divisie.

UITSLAGEN

 

1e divisie
Sakkiemoto’s vs O.B. United
1e wedstrijd | 4-3
2e wedstrijd | 4-0
Sakkiemoto’s algeheel kampioen  1e divisie.

2e divisie
FireFire – Enjoy 3-4
Meerkoet Titanen – FireFire 2-5
Enjoy – Meerkoet Titanen 4-3

Enjoy algeheel kampioen 2e divisie.

Tante Jans heeft afgemeld.

De foto’s van zondag zijn hier te vinden2.

LeidenLive.tv © 2018