LeidenLive.tv

Voor Leidenaars, door Leidenaars. | NIEUWS | FOTO’S | VIDEO’S | LIVESTREAM |

DBBR Eredivisie 2017/2018 bijna rond. Harde tik voor Hogewoerdse Boys en The Hunters

De DBBR Eredivisie voor het seizoen 2017/2018 is zo goed als zeker bekend. Naast de eerste 10 teams van vorig seizoen hebben afgelopen middag ook de Wels Angels uit Noordwijk en DC Decima uit Leiden voor een gigantische stunt gezorgd door de nummer 11 en 12 van afgelopen seizoen de Hogewoerdse Boys en The Hunters terug te sturen naar de 1e divisie.

De Wels Angels wilde afhankelijk niet promoveren, de spelers uit Noordwijk en omstreken achten zichzelf niet sterk genoeg voor de eredivisie, dit bleek de juiste formule want op het dooie gemak pakte ze punt voor punt, direct in de 1e wedstrijd waren ze met 4-3 te sterk voor DC Decima, tegen The Hunters kwamen ze nog wel met 3-1 achter, maar uiteindelijk wisten ze toch nog na acht matchdarts tegen met 3-4 te winnen en toen was eigenlijk de promotie naar de eredivisie al een feit, maar ook in de laatste wedstrijd gingen ze door en versloegen ze de Hogewoerdse Boys met 4-3

DC Decima was toch wel wat aangeslagen na de eerste nederlaag tegen Wels Angels, omdat er toch kansen lagen in deze wedstrijd, maar ze lieten tegen Hogewoerdse Boys weer hun tanden zien en dit keer wel met het gewenste resultaat namelijk een 4-3 overwinning. En nu lag er nog maar één simpel scenario op tafel de winnaar van DC Decima tegen The Hunters pakt een plek in de eredivisie. Het werd een strijd waarin DC Decima de kansen die ze kregen niet onbenut lieten en na de singles stonden ze al met een 3-1 voorsprong er heel erg goed voor, vervolgens werd er nog wel één koppel verloren (tussenstand 3-2), maar toen Jos van Klaveren alsnog de kans kreeg in de koppel om het af te maken ging het niet meer mis en gooit de man van het seizoen bij DC Decima zijn team naar de eredivisie.

Wij spraken nog met enkele spelers na de gespeelde wedstrijden zo liet Jos van Klaveren ons het volgende weten.

We zijn afgelopen seizoen gepromoveerd naar de 1e divisie met als doel handhaven. Dat we nu gepromoveerd zijn naar de eredivisie voelt voor ons als een wonder, dit is zo gaaf. Volgend seizoen gaan we genieten en met o.a. de versterking Sjors Hartman erbij denk ik zeker dat we het veel teams lastig kunnen maken.

De kopman van Wels Angels JP v/d Bent

We wilde echt niet promoveren vandaag, we zijn realistisch ons team heeft niks te zoeken in de eredivisie, dit heeft te maken met dat veel van onze spelers darts echt voor de lol doen, en verder geen ambitie hebben en tijd om extra te trainen. Maar we hebben wel tegen elkaar gezegd we doen onze sportieve plicht en dat heeft er dus toch toegeleid dat we nu gepromoveerd zijn.

LeidenLive.tv © 2018