LeidenLive.tv

Voor en door Leidenaren | NIEUWS | FOTO’S | VIDEO’S | LIVESTREAM |

GOLD PARTNERS

HOOFDSPONSOR OVERIGE SPORTEN | LEIDENLIVE.TV

5 gouden medailles voor Gymsport Leiden op verschillende NK’s

© PR Gymsport Leiden

Leiden – afgelopen weekend heeft Gymsport Leiden op verschillende NK’s gouden medailles in de wacht gesleept. In Dordrecht was het NK Ritmische gymnastiek, in Duiven de toestelfinale Dames Turnen, in Zwolle het NK Acrogymnastiek en in Waalwijk het NK Heren Turnen. Op alle gymdisciplines boekte Gymsport Leiden succes en brachten gymnasten gouden medailles mee naar Leiden.

Ritmische gymnastiek: Lidewij en Matilde Nederlands Kampioenen
Na het succes van Gymsport Leiden bij het NK voor de C, was er zaterdag dubbel succes bij het NK Ritmische Gymnastiek voor de B. In Dordrecht kwamen de beste gymnastes van de B-categorie op de vloer. In de ochtend was er bij de pré junioren goud voor Matilde Monteleone (10 jaar). Zij deed 3 oefeningen: bal, hoepel en zonder materiaal en behaalde daarmee de hoogste score. In de middag werd Lidewij de Vos Nederlands Kampioen bij de junioren. Na 4 oefeningen, met bal, hoepel, lint en knots, behaalde zij met 38,35 punten de hoogste score. Andere deelnemers van Gymsport Leiden waren bij de benjamins Iris Martinetti en Sanne Hertogs (7e en 9e) en bij de senioren Philomee de Vos (12e).

Dames Turnen: Anna Nederlands Kampioen Balk
Op het NK Dames Turnen voor de 1e divisie werd Anna Bakker (13) Nederlands kampioen op het toestel balk. Ze turnde ondanks de zenuwen een nagenoeg foutloze oefening. De jury beloonde haar moeilijke oefening met 12.750 punten en daarmee bleef ze haar concurrentie een halve punt voor. Een knappe prestatie van de jonge turnster die met een grote glimlach op haar gezicht de gouden medaille mee naar Leiden nam.

Heren Turnen: Ties Nederlands Kampioen Rek
Ook de heren turners hadden dit weekend meerkampfinale en toestelfinales bij de pupillen. Op zaterdag was de meerkampfinale voor Ties van Zanten (11). Helaas ging het zaterdag wat minder goed dan gehoopt. Maar gelukkig kon Ties zondag de tips van zaterdag goed gebruiken voor de toestelfinale op rek waar hij een gouden medaille won. Ook Ivo Slootbeek (11) had zich geplaatst voor de toestelfinales op sprong en op rek, maar werd op beide toestellen 4de, net naast de medailles. Ook Viktor Klijn turnde mooie oefeningen, maar viel helaas buiten de prijzen.

Acrogymnastiek: Robin en Tess Nederlands Kampioen Mix-Paar
Zaterdag 10 juni behaalden de 15-jarige Robin Woesthoff en 10-jarige Tess van der Hout goud tijdens het NK Acrogymnastiek D-senior Mix-Paar. Een tweede duo, Aline Klijberg en Maud Busscher, behaalde een twaalfde plaats bij de E-junioren damespaar.

Volgend weekend vindt in Ahoy Rotterdam het NK op de hoogste niveaus plaats. Gymsport Leiden is zowel vanuit Ritmische gym als Acrogym vertegenwoordigd. Voor Acrogymnastiek B-niveau neemt het mix-paar Erik Korving en Kiara Koppert deel. Voor Ritmische gym komt zaterdag Britt in actie bij de benjamins A individueel en op zondag de pré junioren groep Sanne, Matilde, Britt, Anouk en Manoe.

SILVER PARTNERS

LeidenLive.tv © 2018